Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

RenMChina

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Rianne en Mariet via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 02-10-2014 1 plaatje zegt ... (1)
  • 28-09-2014 Swakopmund en ... (2)
  • 25-09-2014 (Naar) De ... (2)
  • 23-09-2014 Pinguins en ... (0)
  • 22-09-2014 Asfval, gravel en ... (2)

Statistieken

Dit dagboek is 10716 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag 1 plaatje zegt meer dan 1000 woorden

Toon op kaart

2 oktober 2014 | Door: RenMChina

Aantal keer bekeken 1301   Aantal reacties 1   Otjiwarongo, Namibië
a A

1 plaatje zegt meer dan 1000 woorden

1 Plaatje zegt meer dan 1000 woorden...

.... maar toch zullen we ook een korte beschrijving van de afgelopen dagen geven. Zondag 28 september zijn we vertrokken uit Swakopmund. Langs de kust over een zoutweg die prima begaanbaar is. Dan rechtsaf het gravel op. In het begin gaat dat nog wel, maar dan komen de hobbeltjes.... Tussen Uis en Twyfelfontein krijgen onze nieren het flink voor hun kiezen en klots het maagzuur de maag uit. Maar we zetten door en achteraf viel het dan ook wel weer mee voor Afrikaanse begrippen :-) En we zien hier dat het anders is dan in het zuiden. We komen mensen tegen, kuddes geiten en runderen worden gehoed, er is wat handel op straat en er rijden meer auto's op de weg. In de loop van de middag komen we bij Twyfelfontein aan wat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Prachtig om de rotsgravures te bekijken en onze gids vertelt boeiend over de geschiedenis. Na de engelse versie vertelt ze het in in haar eigen 'kliktaal', prachtig! Net muziek! Na dit bezoek rijden we naar onze accommodatie, dit valt wat tegen, want we kunnen niet onze 's middags ingekochte braai houden, het is een campsite zonder braaimogelijkheden.... hmmmm.... dan maar aansluiten bij het avondeten wat wordt gekookt. Uiteindelijk eten we daar ook prima. De tent met bedden is weer super en de badkamer is heerlijk buiten. De volgende morgen (maandag 29 september) vertrekken we naar Etosha. Eerst weer de hobbeltjes, maar na 1,5 uur tot onze positieve verbazing: asfalt! Dat rijdt heerlijk verder. Begin van de middag komen we aan bij de gate waar grote verwarring ontstaat over welke dag het is, welke datum, hoe lang we blijven, etc, etc. Uiteindelijk blijkt dat de geplande 3 nachten tot 2 gereserveerde nachten is gereduceerd. Geen probleem, flexabiliteit alom! Na het registreren van van alles rijden we het park binnen en bij de eerste waterhole is het meteen raak, een prachtig schouwspel van twee olifanten. Wat indrukwekkend! (plaatjes zeggen meer.......). De tweede waterhole geeft uitzicht op een hele olifanten familie incl kleintjes. Wat een kennismaking met een national park! We rijden door naar ons resort waar we 's avonds heerlijk van het buffet genieten en daarna nog naar de verlichte waterhole gaan die bij het resort hoort. Hier zien we af en aan neushoorns en hyena's drinken. We proberen te slapen, maar zien nog steeds de olifanten op ons netvlies :-) De volgende morgen (dinsdag 30 september) rijden we zelf door het park richting het oosten. Het is een warme dag, dus lang leve de airco. We lunchen lekker met gerookte beef en salade bij het resort in het oosten van het park en vervolgens onze weg terug. We doen diverse waterholes aan die ditmaal geen olifanten laten zien, maar aan het eind van de dag komen we ze op nog geen 3 meter afstand tegen vlak langs de weg!! Eind van de middag maken we op/in de zoutpan de springfoto en gaan terug naar het resort. Na het eten storten we allebei ons bed in. We staan de volgende dag (woensdag 1 oktober) vroeg op voor de gamedrive die we hebben geboekt. Om 6 uur zitten we in een open jeep op zoek naar wild, dit dreigt op een teleurstelling uit de draaien, want we zien niet veel nieuws (de kuddes zebra's beginnen wat gewoon te worden....) maar dan op het eind: leeuwen! Het mannetje heel heel heel erg in de verte, maar het vrouwtje kom onze richting op gelopen om uiteindelijk voor onze jeep de weg over te steken, prachtig!! Bij terugkomst op het resort kunnen we nog aansluiten voor ontbijt waarna we de auto weer volladen en op weg gaan voor de laatste uurtjes door het park. In deze dagen hebben we fantastisch veel gezien, een opsomming: veel giraffen, zwarte neushoorn, leeuwen, veel zebra's, gemsbok, springbok, hartebeest, kudu, eland, impala, dik dik, gnoe, jakhals, hyena, secretarisvogel, koribasterdvogel, gieren, hornbil (vogel) en vele andere vogels. Wat was dit geweldig! Na een lekkere lunch bij de Bakery in Outjo hoeven we nog maar 68 naar Otjiwarongo. Dit gaat prima over snelweg en komen we aan in het mooie Bush Pillow Guesthouse. We worden weer uiterst vriendelijk ontvangen en hebben we een prima kamer. 's Middags komen we bij van alle indrukken van Etosha en is de wifi sterk genoeg voor een aflevering Flikken Maastricht. We eten in de Kameldorn Garden van Duitse eigenaren, dus schnitzel, in Namibië, dus van wild. De portiesize is uiteraard a la Namibië, dat betekent dat we nog nergens een toetje hebben kunnen bestellen omdat het hoofdgerecht zo veel is! We slapen heerlijk en het is maar goed dat we een wekker hebben gezet, want de volgende morgen (donderdag 2 oktober) worden we wakker van de wekker om op tijd voor het ontbijt te zijn. Na het ontbijt lopen we door het stadje wat een verrassend leuk groot winkelcentrum heeft. We kopen lunch bij Spar en lopen (in 35 graden) terug naar het guesthouse. Daar installeren wij ons op de ligstoelen langs het zwembad voor een heerlijk middagje relaxen in de schaduw. 's Avonds heerlijk gegeten (chickenwings, ((12 stuks, Namibiesize)) en cordonblue van Kudu, groot!!!) en zetten we zo een punt achter dit verslag. We gaan zo terug lopen naar ons guesthouse om het online te zetten.

Morgen rijden we terug naar Windhoek, zo'n 275 km (eitje!!!!!!) en leveren we de auto weer in. Voor nu slaap lekker en vergeet vooral niet de foto's te bekijken, want laat ik eindigen waar ik mee begon: 1 plaatje zegt meer dan 1000 woorden!

Reageren

• Hyena in Etosha
  • Olifantenbillen in Etosha
  • Olifanten en springbokken
  • Olifantenconverentie in Etosha
  • Wat een bijzondere reis maken we samen!!

Ga naar het overzicht

Reacties (1)

2 oktober 2014 23:34 | Door: Margriet

WOW! Namibië komt nu met stip op 1 van mijn verlanglijstje, haha. Echt prachtig!
Hele goede reis, het laatste stukkie...
Groetjes, Margriet